Elektronika Laboratoryjna - Monitoring temperatury i wilgotności
www.label.pl | LAB-EL Logo | tel. +48 22 753 61 30 | fax +48 22 753 61 35
LAB-EL » Dokumenty » Publikacje » Książki » Uprawa pieczarki

Książka "Uprawa pieczarki"

Krystian Szudyga
  • wyposażenie pieczarkarni
  • surowce do produkcji
  • jakość pieczarek na rynek świeży i dla przetwórstwa
  • programowanie uprawy
  • przebieg uprawy
 


Uwaga: Nakład wyczerpany!"

Spis treści

WSTĘP
1. CO CZYNI PIECZARKĘ POSZUKIWANYM PRODUKTEM
2. JAK ZOSTAĆ PIECZARKARZEM
3. WYJAZDY STUDYJNE
4. SYSTEMY UPRAWOWE
5. JAK STARAĆ SIĘ O KREDYT
6. PRODUKOWAĆ ODDZIELNIE, SPRZEDAWAĆ WSPÓLNIE
7. WARUNKI LOKALIZACJI PIECZARKARNI
8. ELEMENTY PIECZARKARNI
9. WIETRZENIE I KLIMATYZACJA
10. PODŁOŻA DO UPRAWY PIECZARKI
   Odżywianie pieczarki
   Teoretyczne podstawy sporządzania podłoża uprawowego dla pieczarki
   Tendencje w produkcji podłoża
   Aspekty ekologiczne przy produkcji podłoża
   Anaerobioza
   Tlenowe metody sporządzania podłoży
   Napowietrzanie podłoża od strony posadzki
   Wpływ napowietrzania na wysokość i jakość plonu pieczarek
   Jak sporządza się podłoże w praktyce
   Gips
   Przerost podłoża w masie (faza III)
   Faza IV
11. GRZYBNIA PIECZARKI
12. SIEW GRZYBNI I INKUBACJA - FAZA III
13. DOKARMIANIE
14. ZIEMIA OKRYWOWA
15. ZABIEGI PO NAŁOŻENIU OKRYWY (FAZA IV)
16. TWORZENIE OWOCNIKÓW
17. ZABIEGI AGROTECHNICZNE PODCZAS PLONOWANIA
18.  ZBIÓR PIECZAREK
19. JAKOŚĆ PIECZAREK
   Norma Unii europejskiej dla pieczarek uprawnych
   Ustalenia dotyczące właściwości jakościowych
   Ustalenia dotyczące wielkości
   Ustalenia dotyczące tolerancji
   Ustalenia dotyczące otwarcia
   Ustalenia dotyczące oznakowania
20. CERTYFIKACJA
21. JAKI PLON
22. LIKWIDACJA UPRAWY
23. PODŁOŻE POPIECZARKOWE
24. HIGIENA
25. BEZPIECZEŃS1WO I HIGIENA PRACY
26. OPŁACALNOŚĆ UPRAWY
27. SPIS PRZYDATNYCH ADRESÓW

Wydawnictwo:

  • Hortpress, 00-336 - Warszawa, ul. Kopernika 34

Ksiegarnia internetowa: