Wirtuane imprezy targowe i konferencje z udziałem LAB-EL w 2021r.
- Webinaria
- Wirtualne imprezy targowe
W 2021 roku byliśmy/będziemy obecni na następujących imprezach targowych, wystawach i konferencjach:
Webinarium Jakość doskonała w przemyśle farmaceutycznym
W dniu 21 kwietnia odbędzie się Webinarium "Jakość
doskonała w przemyśle farmaceutycznym".
Zapisy
na webinarium dla wszystkich chętnych uczestników są dostępne na
stronie organizatora BMP
Sp. z o.o. Sp.k.
Program:
Środa, 21 kwietnia 2021
10:00 Otwarcie webinarium
10:10 Panel I: Kontrola jakości
10:10 Jakość doskonała z perspektywy QA Joanna Podoba, Polfa Warszawa S.A.
10:25 Jakość fundamentem bezpieczeństwa produkcji Dawid Dmitryjuk, LGC Standards Sp. z o.o.
10:40 Maszynowe mycie i dezynfekcja jako ważny element procesu produkcyjnego Marcin Giżyński, Miele Sp. z o.o.
10:55 Przyszłość we współpracy produkcji z kontrolą jakości w branży farmaceutycznej Bartosz Michałowski, SOLUTION4LABS Sp. z o.o.
11:10 Panel II: W nowoczesnym laboratorium
11:10 Digitalizacja i automatyzacja w laboratorium kontroli jakości Adam Karpiński, Adamed Pharma S.A.
11:40 Systemy monitoringu warunków środowiskowych Andrzej Łobzowski, LAB-EL Elektronika Laboratoryjna
11:55 Kontrola Jakości – jak usprawnić pracę w laboratorium? Michał Popławski, Polfarmex S.A.
12:25 Podsumowanie i zakończenie webinarium
ColdChain Poland Virtual Expo 2021
W dniach 20 - 22 kwietnia 2021 odbędą się wirtualne targi ColdChain Poland Virtual Expo 2021.Jest to edycja ONLINE dostępna dla wszystkich na platformie internetowej.
DOŁĄCZ DO NAS !
Program 20 kwietnia 2021
9.00 – 10.00 Debata Otwierająca Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Wpływ pandemii COVID-19 na kształt międzynarodowego handlu w obszarze rolno-spożywczym – szanse dla polskich eksporterów żywności. Branża spożywcza dziś i jutro – obecne trendy konsumenckie i sprzedażowe a perspektywy. – Grzegorz Puda, Minister Rolnictwa10.30 – 11.00 Systemy jakości w produkcji wieprzowiny i jej przetworów – Jolanta Ciechomska, Związek Zawodowy Rolników “OJCZYZNA” oraz UPEMI
11.00 – 12.00 Podatek cukrowy – jakich produktów dotyczy, kto jest zobowiązany do jego zapłaty, w jakiej jest wysokości. – Dominika Ramírez-Wołkiewicz i Dawid Zarębski, Arena Tax sp. z o.o.
13.00 – 13.30 Trendy na Globalnym Rynku Żywności i Napojów 2021: Perspektywa Europejska – Honorata Jarocka, Mintel
14.00 – 14.30 The New Normal – What’s Here to Stay – Euromonitor International
15.30 – 16.00 Polska Wódka elementem dziedzictwa i tradycji kultury polskiej – Stowarzyszenie Polska Wódka
Program 21 kwietnia 2021
9.00 – 9.30 Dostawa do krajów WNP: bezpieczeństwo i opłacalność. – Vasilisa Dzehtsiarenka, Clever Logistic9.30 – 10.00 Certyfikacja produktów na rynkach wschodnich – Włodzimierz Mykytiuk, Olga Węderska – Trójkąt Sp. z o.o. działająca w imieniu Centrum Certyfikacji EXPERT
10.00 – 10.30 Kwestie prawne przy podpisaniu umowy pomiędzy polskim producentem i kontrahentem z rynków wschodnich – Tatyana Koryakina, Virtus
11.00 – 11.30 Polski i światowy rynek eko w 2021 roku. Najważniejsze liczby i trendy. – Karol Przybylak, Biokurier
11.30 – 12.00 Czy organiczne życie to obowiązek tylko konsumenta, czy również producenta? – Żaneta Geltz, HIPOALERGICZNI
12.30 – 13.00 Znakowanie żywności wolnej od GMO – szanse i możliwości – Katarzyna Kot, Bezpieczeństwo żywności w praktyce i audytor z Bureau Veritas
13.30 – 14.00 Najważniejsze trendy branży foodtech, które musisz śledzić – Piotr Grabowski i Michał Piosik, FOODTECH.AC
14.30 – 15.00 Jak firmy z branży spożywczej mogą generować innowacje? – Michał Misztal, Startup Academy
16.00 – 16.30 Novel food – Marta Łanoch, prawnik, FoodMedLaw
Program 22 kwietnia 2021
9.00 – 9.30 Uchwały zespołu ds. suplementów diety a działania inspekcji sanitarnej – Magdalena Wawrzyniak – radca prawny, wspólnik w Kancelarii Food & Pharma Legal. Wawrzyniak Zalewska Radcy Prawni Sp. j.9.30 – 10.00 Praktyczne aspekty reklamy żywności w social mediach i blogosferze – dr Joanna Uchańska, partner kancelarii Chałas i Wspólnicy
10.00 – 10.30 Składniki zakazane i monitorowane na podstawie rozporządzenia 1925/2006 – Grażyna Osęka, wspólnik, współzałożycielka specjalistycznej firmy doradczej Foodie Sp. z o.o. sp.k.
11.00 – 11.30 Znakowanie suplementów diety – aspekty praktyczne – Monika Zboralska
11.30 – 12.00 CBD w suplementach diety i jako dodatek do żywności funkcjonalnej – aspekty prawne – Marta Łanoch, prawnik, FoodMedLaw
12.30 – 13.00 Jak nie tracić na źle policzonych usługach magazynowych – Tomasz Tubielewicz Właściciel IBSC.pl
13.00 – 14.30 Kompetencje pracownika przyszłości – jakie i jak bardzo potrzebne są w małych firmach i dużych przedsiębiorstwach? – moderotor: Andrzej Wojciechowicz, członek Zarządu SFDG, paneliści – Urszula Kłosiewicz Górecka, Maciej Ptaszyński